Алити:  Ги охрабрувам младите како идни лидери да внесат промени и напредок во општеството

Скопје, 16 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити беше панелист на Академијата за млади лидери, организирана од Националниот демократски институт за меѓународни работи (НДИ), во рамките на проектот WomenLead.

Во конструктивна и енергична атмосфера министерот Алити заедно со Сања Лукаревска, Стефан Андоновски и Арбана Пашоли разговараа за предизвиците и искуствата на политичкиот пат. Министерот упати порака и ги охрабри младите никогаш да не се откажат, да продолжат со обидите да преземат било каков предизвик во политиката, а воедно им порача да бидат решени и истрајни, а како резултат на тоа да се внесат промени и напредок во општеството.

Министерот нагласи дека Академијата и програмите слични на истата, се суштински фактори за зајакнување и унапредување на нивното знаење, како идни лидери да можат да издејствуваат големи промени и да промовираат демократски вредности.

 

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони