Министерот Алити одржа координативен состанок со заменик премиерот Битиќи и експерти од проектот Зајакнување на е-Влада

Скопје, 16 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација, Адмирим Алити, денеска заедно со заменик премиерот Битиќи, одржа координативен состанок со експерти од проектот Зајакнување е-Влада, на кој беа разгледани степенот на реализација и очекувањата од проектот.

На средбата беа дефинирани идните цели, а воедно беше договорена уште посилна и поактивна посветеност на овој проект со цел натамошно унапредување на електронското управување и услуги, со што ќе се создаде продуктивен систем, кој ќе биде исклучително корисен како за институциите така и за граѓаните.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони