Работна средба со проректорите на Меѓународниот балкански универзитет

Скопје, 18 јануари 2023

Можноста за остварување на плодна меѓусебна соработка беше во фокусот на денешната средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити и проректорите на Меѓународниот балкански универзитет(IBU), г. Мевлудин Ибиши и г. Сердар Сердарорлу.

На средбата која се одвиваше во конструктивен дух, се разговараше за актуелните предизвици, идните можни планови и активности, при што министерот Алити истакна дека МИОА е подготвено да го поддржи секој универзитет во реализацијата на неговите цели.

,,Секоја институција која придонесува за едукација на новите генерации и создавање кадри за различни професии е тесно поврзана со нашите стратешки цели, па затоа е важно да бидеме што е можно покооперативни на овој план“, истакна министерот.

Соговорниците се договорија средбите да продолжат и во иднина со цел преземање конкретни чекори.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони