Средба Алити-Гир

Скопје, 23 јануари 2023

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити го пречека на работна средба амбасадорот на Европската Унија во Северна Македонија, неговата екселенција, г-дин Дејвид Гир.

На средбата се разговараше за реформите во јавната администрација, процесот на усогласување на законите поврзани со јавната администрација со законите на Европската унија, како и за слободата на медиумите, процесот на дигитализација и потребата од спроведување на овој процес во сите јавни институции.

Министерот Алити му се заблагодари на евроамбасадорот Гир за досегашната поддршка, со надеж дека соработката на Северна Македонија со Европската Унија ќе се продлабочи уште повеќе, овозможувајќи ни да се приклучиме на големото европско семејство.

Двајцата соговорници се согласија дека средбите ќе продолжат и во иднина.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони