Министерот денеска учествуваше на 78-годишнината од третиот програмски сервис на Радио Скопје, програмата на албански јазик

Скопје, 27 јануари 2023

,,Поминаа 78 години откако овој медиум ги информира граѓаните на Република Северна Македонија за сите значајни културни, економски, политички и спортски настани”, истакна министерот Алити.

Министерот нагласи дека за сите овие години од Радио Скопје произлегоа  голем број професионални новинари кои маестрално ја извршуваа и извршуваат својата должност и додаде  дека Радио Скопје на некој начин служи и како новинарска школа за идните генерации.

Тој им честиташе за долгогодишната работа и ја потенцираше важноста на ова радио во обезбедувањето правично и точно информирање на граѓаните.

,,Нагласувам дека наша задача како МИОА и сите фактори кои мора да бидат вклучени е да овозможиме 24-часовен радио пренос, истакна Алити.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони