Сподели:

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 11 февруари 2021

 

Ова меѓу другото го изјави министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, на настанот на кој беше презентиран извештајот за мониторингот над препораките од финалниот извештај за проектот „Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, со посебен фокус на непотизам, кронизам и клиентелизам”. Настанот е во организација на Транспаренси Интернешнл-Македонија и Државната комисија за спречување на корупција, поддржан од Холандската амбасада.

Скопје, 11 февруари 2021
 
Продолжување и продлабочување на соработката меѓу двете земји, беше тема на денешната работна средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири и амбасадорот на Република Полска, Н.Е. Војциех Тицињски.

Скопје, 1 февруари 2021

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на секторска консултација на тема „Ефектите од работата на Секторската работна група за реформа на јавната администрација и идните предизвици за подобрување на соработката помеѓу граѓанските организации и институциите“.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 11 февруари 2021

 

Ова меѓу другото го изјави министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, на настанот на кој беше презентиран извештајот за мониторингот над препораките од финалниот извештај за проектот „Проценка на ранливост од корупција во политиките и постапките за вработување, со посебен фокус на непотизам, кронизам и клиентелизам”. Настанот е во организација на Транспаренси Интернешнл-Македонија и Државната комисија за спречување на корупција, поддржан од Холандската амбасада.

Скопје, 11 февруари 2021
 
Продолжување и продлабочување на соработката меѓу двете земји, беше тема на денешната работна средба меѓу министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири и амбасадорот на Република Полска, Н.Е. Војциех Тицињски.

Скопје, 1 февруари 2021

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на секторска консултација на тема „Ефектите од работата на Секторската работна група за реформа на јавната администрација и идните предизвици за подобрување на соработката помеѓу граѓанските организации и институциите“.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form