Сподели:

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 21 декември 2020 година

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири се обрати на третата национална вежба за координација и комуникација при одговор на инциденти за компјутерска безбедност, што се одржа онлајн, во организација на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) и Националниот Центар за компутерски инциденти (MKD-CIRT)

Скопје, 17 декември 2020

Денес заменик министерот за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, учествуваше на Вториот секторски комитет за следење на демократијата и владеењето,  во чии рамки се разгледуваа ефективноста, ефикасноста, квалитетот, координацијата и усогласеноста на активностите во доменот на Реформата на јавната администрација, со крајна цел сестрано унапредување на процесот.

Скопје, 14 декември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на состанок на Националниот инвестициски комитет, заедно со Претседателот на Владата на Република Северна Македонија,Зоран Заев, Вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров, амбасадорот на Европската Унија Дејвид Гир, Никола Бертолини, Раководител на секторот за соработка во Делегацијата на Европска Унија и Фатмир Бесими, министер за финансии.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 21 декември 2020 година

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири се обрати на третата национална вежба за координација и комуникација при одговор на инциденти за компјутерска безбедност, што се одржа онлајн, во организација на Агенцијата за електронски комуникации (АЕК) и Националниот Центар за компутерски инциденти (MKD-CIRT)

Скопје, 17 декември 2020

Денес заменик министерот за информатичко општество и администрација, Александар Бајдевски, учествуваше на Вториот секторски комитет за следење на демократијата и владеењето,  во чии рамки се разгледуваа ефективноста, ефикасноста, квалитетот, координацијата и усогласеноста на активностите во доменот на Реформата на јавната администрација, со крајна цел сестрано унапредување на процесот.

Скопје, 14 декември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на состанок на Националниот инвестициски комитет, заедно со Претседателот на Владата на Република Северна Македонија,Зоран Заев, Вицепремиерот за европски прашања, Никола Димитров, амбасадорот на Европската Унија Дејвид Гир, Никола Бертолини, Раководител на секторот за соработка во Делегацијата на Европска Унија и Фатмир Бесими, министер за финансии.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form