Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Министерството за информатичко општество и администрација ги поканува сите заинтересирани поединци и организации да учествуваат на првата јавна консултација по однос на првата нацрт верзија на Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги, притоа земајќи предвид дека целта е усогласување на националната правна рамка со Директивата за аудиовизуелни медиумски услуги на Европската Унија и меѓународните стандарди, како и зајакнување на капацит

Скопје, 8 март 2023 г.

Денес го имав задоволството да се сретнам со амбасадорот на Кралството Холандија во Република Северна Македонија, неговата екселенција Дирк Јан Коп.

Честит 8-ми март! 

Скопје, 06.03.2023 година

" Силно се залагаме за примена на дигиталната трансформација како можност да се вклучат поголем број жени во претприемништвото, да се создадат услуги и услови, за жените да имаат исти можности како и мажите; Посебен акцент ќе биде ставен на лидерството како клучен фактор во овие трансформации, во насока на целосна и еднаква застапеност на жените на сите нивоа и во сите области. "

Партнерство за отворена власт (ПОВ) претставува доброволна меѓународна иницијатива која цели кон креирање и спроведување конкретни заложби од страна на владите кон нивните граѓани, за да промовираат транспарентност, да го поттикнат граѓанското учество, борбата против корупцијата и искористувањето на новите технологии со цел да се зајакне доброто владеење/управување.

Скопје, 01.03.2023

Говорејќи на панелот под наслов: ,,Дигитална трансформација и иднината на ИТ: Подигнување на јавното и корпоративното управување на следното ниво“, заменикот министер за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски ја потенцираше заложбата за забрзана дигитална трансформација и користење на придобивките од неа, во корист на граѓаните и целото општество.

 

Скопје, 28 февруари 2023 г.

Денеска во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација (МИОА) се одржа свечено примопредавање на должноста помеѓу досегашниот министер Адмирим Алити и новоименуваниот министер Азир Алиу.

Ве известуваме дека лице одговорно за работењето на Канцеларијата за млади за координирање, спроведување и следење на прашања од интерес на младите во делокругот на надлежностите на институцијата, е службеникот Зана Зумери.

Контакт: zana.zumeri@mioa.gov.mk

телефонски број +389 2 3200 953

Погрижете се системите, десктоп компјутерите, лаптопите и мобилните уреди на вашите корисници да бидат ажурирани, вклучително и софтвер алатките од трета страна, како што се прелистувачите и пакетите за продуктивност на канцелариите.

-Проверете дали е инсталиран антивирусен софтвер и редовно потврдете дека е активен на сите системи и дека потписите правилно се ажурираат.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони