Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 9 декември 2020

Во рамките на проектот на УСАИД за граѓанско учество, Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со Фондацијата Метаморфозис, денеска на прес конференција го промовираше Порталот за отворено владино партнерство.

Скопје, 04 декември 2020

Како резултат на четиригодишната соработка помеѓу МИОА, како главен партнер на Проектот на УСАИД за модернизација на инспекциските служби, имплементиран од ИДЕАС ДеПо, денес Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири даде изјава за завршување на Проектот

Скопје, 2 декември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска оствари работен состанок со Генералниот секретар на Секретаријатот за Отворено владино партнерство Пол Масен, во врска со процесот на Отворено владино партнерство (ОВП) во нашата земја.

Скопје, 2 декември 2020

Секретаријатот за реформа на јавната администрација денеска го одржа осмиот состанок, кој се реализираше преку видео-конференциска врска со употреба на интернет комуникација.

Скопје, 27 ноември 2020

Денеска се одржа Пленарен состанок на ИПА Секторските работни групи за реформа на јавната администрација и Локален и регионален развој, на кој беше претставена Програмската рамка за третиот инструмент за претпристапна помош ИПА 2021-2027 или ИПА 3.

Скопје, 25 ноември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска оствари состанок со претставници на повеќе институции, министерства и други институции во врска со проектот што МИОА го започна во рамките на ИПА програмата со делегацијата на ЕУ, за зајакнување на електронските услуги.

Скопје, 25 ноември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација д-р. Јетон Шаќири учествуваше на меѓународната конференција е-Society на тема „Вклученост и ефективност-добро управување и интернет“, што се одржа онлајн, во организација на здружението “Метаморфозис“.

Скопје, 18 ноември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска го претстави предлог-буџетот на МИОА за 2021 година, осврнувајќи се на тековните и идните проекти во насока на развој на дигитализацијата и професионализација на администрацијата.

Посочувајќи дека, при изготвувањето на предлог-буџетот се водело сметка да се најде баланс меѓу оптимизацијата на расходите на јавната администрација и дигитализацијата на јавните услуги, министерот Шаќири соопшти дека вкупниот предлог-буџет на Министерството за информатичко општество и администрација за 2021-та година изнесува 1.179.142.000 денари.

Скопје, 6 ноември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на 11-от состанок на Управниот одбор на РеСПА на министерско ниво, што се одржа онлајн. Во фокусот на состанокот беше препознавањето на работата на Регионалната школа за јавна администрација-РеСПА во изминатиов период полн со предизвици, но и во десетте години од нејзиното постоење.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form