Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Тирана, 02 ноември 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, денес учествуваше на министерскиот состанок во рамки на Дигиталниот Самит за Западен Балкан во Тирана, како завршен настан на Третиот дигитален Самит.

Скопје, 30 октомври 2020

Во рамките на глобалната иницијатива Отворено владино партнерство, на 29 октомври 2020 се одржаа информативни онлајн средби, за едукација при подготовка на петтиот Национален акциски план за Отворено владино партнерство 2021-2023, процес кој предвидува вклучување на сите релевантни чинители.

Скопје, 30 октомври 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на онлајн настанот „Дијалози за Дигиталната агенда“ во организација на Фондација за интернет и општество Метаморфозис. На настанот се дискутираше за придобивките и предизвиците од спроведувањето на Дигиталната агенда во нашата земја.

Скопје, 29 октомври 2020

Продолжување на соработката меѓу Министерството за информатичко општество и администрација и Министерството за труд и социјална политика и понатамошно унапредување на истата.
Ова беше во фокусот на денешната работна средба меѓу министерот Јетон Шаќири и министерката Јагода Шахпаска.

Скопје, 28 октомври 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска оствари работна средба сo Александрс Антоновс (Mr Aleksandrs ANTONOVS) експерт за функционална анализа и државна реорганизација.

Тирана, 27 октомври 2020
 

Во рамките на третиот Дигитален Самит за Западен Балкан, што годинава се одржува онлајн во Тирана, министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири учествуваше на сесијата насловена како: „Улогата на Владите во дигиталната трансформација“.На овој Дигитален самит кој се одржува во рамките на Берлинскиот процес, учествуваат високи владини претставници од регионот, Европската Комисија, Советот за регионална соработка, претставници на бизнис заедниците и други релевантни засегнати страни.

Скопје, 22 октомври 2020

Министерството за информатичко општество и администрација и Стопанска комора за информатички и комуникациски технологии (МАСИТ) се обврзуваат да ја продлабочат соработката и заедничкото поврзување, со цел подобра имплементација на заедничките активности.

Овој Mеморандум има за цел да обезбеди меѓусебна соработка помеѓу страните со цел да се искористат надлежностите и референтните познавања на проблематиката на ИКТ на секоја од страните во насока на:

Скопје, 22 октомври 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири, учествуваше на вебинар организиран од NEXUS - Civil Concept и одделот  за јавна дипломатија на НАТО во Брисел. Вебинарот е дел од проектот насловен како: „Сајбер Хигиена: Разбирање на предизвиците за сајбер безбедност како важен дел од клучната задача на НАТО за колективна одбрана“.

Скопје, 21 октомври 2020

Министерот за информатичко општество и администрација Јетон Шаќири денеска оствари работна средба со амбасадорката на Обединетото Кралство Н.Е. Рејчел Галовеј.

На средбата, министерот Шаќири изрази задоволство од успешната соработка меѓу Британската амбасада и МИОА и за континуираната поддршка во процесот на реформа на јавната администрација, со оглед на тоа што британската експертиза и помош се од исклучително значење.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form