Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 29 декември 2022

Презентирање на Нацрт верзијата на Националната Стратегија за развој на Информациски и комуникациски технологии 2023-2027 и дискусија за истата, беше целта на денешната јавна расправа.

Скопје, 28 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити вчера учествуваше на настан организиран од Агенцијата за млади и спорт, кадешто беа доделени награди и признанија за спортистите на годината.

 

Скопје, 28 декември 2022

Меѓуресорска работна група, формирана од претставници на Министерството за информатичко општество и администрација, од Министерството за финансии, од Министерството за труд и социјална политика и од Генералниот Секретаријат, заедно со експерти на СИГМА, изработи драфт Закон кој ги регулира правилата по кои во иднина ќе се уредуваат платите во јавните институции.

Скопје, 28 декември 2022

На предлог на Министерството за информатичко општество и администрација, Владата синоќа ја разгледа и усвои Информацијата за потпишување на меѓународна спогодба помеѓу Европската Унија и Северна Македонија, за учеството на Северна Македонија во програмата на Унијата - Дигитална Европа – Digital Europe (DIGITAL), за периодот 2021-2027 година.

Скопје, 22 декември 2022
 
Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити ја сподели  ажурираната Нацрт верзија на Националната Стратегија за ИКТ 2023-2027, која е објавена на ЕНЕР

Скопје, 21 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити на денешната прес-конференција соопшти дека Министерството за информатичко општество и администрација во соработка со Министерството за дијаспора се залагаат за отворање на Центри на дијаспората, кои ќе служат како поврзувачки мост меѓу граѓаните на РСМ во дијаспората и институциите кои ќе го олеснат и овозможат остварувањето на нивните права, а воедно и олеснување на процедурите.

Скопје 21 декември 2022

Министерот за информатичко општество и администрација Адмирим Алити денеска присуствуваше на првиот роденден на првата македонска шема за електронска идентификација – OneID, лансирана од страна на КИБС и Некстсенс.

Министерството за информатичко општество и администрација на Република Северна Македонија, во соработка со Женевскиот центар за управување со безбедносниот сектор –  ДЦАФ (DCAF Geneva Center for Security Sector Governance), во периодот декември 2022 – март 2024 година, за македонската јавна администрација, организира и ве поканува да учествувате на бесплатна онлајн основна обука за административни службеници на тема „Сајбер хигиена“.

Скопје, 19 декември 2022

Министерството за информатичко општество и администрација, со поддршка на Американска агенција за меѓународен развој во Република Северна Македонија-USAID CIDR Програмата, и експерти од областа на сајбер безбедноста од PMCG, денеска организираше еднодневна консултативна правна работилница за сајбер безбедност.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони