Сподели:

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 27 март 2023

Република Северна Македонија веќе три години е полноправна членка на Алијансата на најсилните, највлијателните и најбезбедните земји во светот.

НАТО значи безбедност но, и перспектива, развој и мир на граѓаните...

Скопје, 24 март 2023
 
Заменикот на министерот за информатичко општество и администрација Александар Бајдевски се обрати на 13-тата работилница на Работната група за сајбер безбедност на критична инфраструктура (CICWG), во организација на МИОА, со поддршка на УСАИД.

Скопје, 23 март 2023

 

Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу денеска оствари работна средба со Николче Бабовски – Директор на Агенција за храна и ветеринарство, на која што се разговараше за продлабочување на соработката.

Скопје, 23 март 2023

Интероперабилноста и дигитализацијата на јавните услуги беа во фокусот на денешниот работен состанок меѓу министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу и директорот на Фондот за пензиско и инвалидско осигурување Арсим Хасани.

Скопје, 22 март 2023

Денес, во просториите на Министерството за информатичко општество и администрација, министерот Азир Алиу оствари работна средба со директорката на А.Д. “Македонска Пошта” на Северна Македонија - Бујаре Абази, заменик генералниот директор Ненад Јосевски, Елми Зендели Директор за поштенски операции и Дарко Матески – Служба за продажба и дистрибуција. 

 Брисел, 21. Март 2023

Министерот за информатичко општество и администрација, Азир Алиу, денеска во Брисел ја предводи македонската делегација која одржа билатерален скринингсостанок за Поглавјето 10 - Информатичко општество и медиуми.На состанокот со претставниците на Генералниот директорат за соседство иполитика на проширување (DG NEAR) и Генералниот директорат за комуникациски мрежи, содржини и технологија (DG CONNECT), се дискутираше за повеќе аспекти на нивото на усогласеност на правниот систем во земјава во однос на европското законодавство.

Скопје, 17 март 2023
 
Изработката на Новата Стратегија за сајбер безбедност 2023-2027 заедно со акцискиот план, инклузивноста на процесот и опсежните активности на МИОА за градење капацитети за сајбер безбедност.

Скопје, 16 март 2023 г.

Во рамки на заложбите за зајакнување на капацитетите за сајбер безбедност, Министерот за информатичко општество и администрација Азир Алиу денеска имаше работен состанок со експерти за сајбер безбедност, организирани преку МАСИТ.

Скопје, 13.03.2023 година

Во организација на Министерството за информатичко општество и администрација денеска се одржа првата јавна консултација во однос на првата нацрт-верзија на Предлог на законот за изменување и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2021 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони