Сподели:

ЗАМЕНИК МИНИСТЕР
Заменик министер за информатичко општество и администрација

Александар Бајдевски стапува на функцијата заменик министер за информатичко општество и администрација на 22 јуни 2017 година.

Од 2011 година работи во Министерството за информатичко општество и администрација во секторот за финансиски прашања. Помеѓу 2008 и 2010 година работел во Генералниот секретаријат на Владата на Република Северна Македонија. Во периодот од 2005 и 2006 година работи како Соработник во канцеларијата на тогашниот претседател на Владата на Република Северна Македонија.

Од 2000 до 2005 е советник во Советот на општина Кисела Вода.

Тој исто така е Заменик член на комитетот за буџет на Регионална школа за администрација-РеСПА, Даниловград.

Г-дин Бајдевски дипломирал на Економскиот факултет при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, насока Финансиско сметководствен менаџмент.

ПОДАТОЦИ ОД АНКЕТНИТЕ ЛИСТОВИ ЗА ИМОТНАТА СОСТОЈБА НА ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ(линк до ДКСК)

*Нето плата на Заменик министерот за информатичко општество и администрација: 62.041,00 денари.

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form