Maqedonia Veriore veçohet si shembull pozitiv i Samitit global të partneritetit të hapur qeveritar në Otavë, Kanada

Otavë, 30 maj 2019

Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës, Damjan Mançevski dhe ministrja e punës dhe politikës sociale, Mila Carovska, morën pjesë në hapjen e Samitit të gjashtë global të partneritetit të hapur qeveritar. Samiti këtë vit mbahet në Otavë të Kanadasë, ndërsa në dy ditët në vijim pritet të marrin pjesë edhe përfaqësues të lartë të qeverive dhe organizatave qytetare nga mbarë bota.

Maqedonia Veriore u veçua si shembull pozitiv me reformat në qasjen e drejtësisë. Në ngjarjen, konfirmimi u bë i ditur edhe nga Zyra e partneritetit të hapur qeveritar si dhe nga drejtori i Fondacionit të shoqërisë së hapur, Patrik Gaspard.

,,10% të planeve aksionale të Partneritetit të hapur qeveritar tani e lidhin qasjen deri te drejtësia me qeveri të hapur. Në Maqedoninë Veriore, Qeveria mbështet katër qendra të pavarura të qasjes në drejtësi të cilat fokusohen në grupet e margjinalizuara dhe sigurojnë trajnime për përforcimin ligjor të nëpunësve qeveritarë”, potencoi Gaspard.

Linku i videos:

Мinistria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës