Takimi i punës me ambasadoren e Mbretërisë së Suedisë

Shkup, 26 janar 2023

Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti sot ka zhvilluar një takim pune me ambasadoren e Suedisë në Shkup, Shkëlqesinë e saj, Ami Larson Jain, me të cilën kanë biseduar për situatën aktuale dhe sfidat si dhe për prioritetet e përbashkëta.

 

Lidhur me prioritetet që kanë rëndësi vendimtare për proceset integruese evropiane, ministri e informoi ambasadoren për angazhimin në zhvillimin e Strategjisë së Sigurisë Kibernetike dhe planet për krijimin e Agjencisë së Sigurisë Kibernetike, si një element i rëndësishëm. në sigurinë kombëtare.

Në të njëjtën kohë, ministri theksoi se digjitalizimi i shërbimeve dhe reformat në administratën publike janë ndër aktivitetet tona kryesore, si një përpjekje për të forcuar institucionet, për të profesionalizuar administratën dhe për të ngritur mirëqenien e qytetarëve, si dhe për të krijuar mekanizma për parandalimin e korrupsionit dhe rritjen e vlerave demokratike.

 

“Kemi konfirmuar marrëdhëniet e shkëlqyera dhe partneritetin e fortë mes dy vendeve dhe falënderova ambasadoren për mbështetjen e deritanishme. U pajtuam që do të kemi takime të vazhdueshme për thellimin e këtij partneriteti”, theksoi ministri Aliti.