Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Shkup, 15 dhjetor 2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti sot e priti në një takim pune drejtorin e Agjencionit për zbatimin e gjuhëve- z.Ylber Sela, me të cilin biseduan për mundësitë e bashkëpunimit në drejtim të efikasitetit të institucioneve publike, duke siguruar dhe lehtësuar procedurat institucionale përmes zbatimit të gjuhës shqipe , për të qenë sa më produktiv dhe më afër qytetarëve.

Shkup, 13 dhjetor 2022

 

Me ftesë të përfaqësuesve të “Microsoft-it”, ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, mori pjesë në punëtorinë e organizuar dedikuar institucioneve shtetërore në Maqedoninë e Veriut, me ç’rast u shqyrtuan sfidat, kërcënimet dhe përgjigjet e institucioneve në raport me sigurinë kibernetike, mobilitetin dhe infrasturukturën e tyre.

Shkup, 12 dhjetor 2022

Sot u mbajt panel diskutimi dedikuar Klasterit 3: ,,Konkurrenca dhe rritja inkluzive”, organizuar nga Sekretariati i Çështjeve Evropiane.

Shkup, 9 dhjetor 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti, sot priti në takim pune përfaqësuesen e IOM -Organizata Ndërkombëtare për Migrim dhe UNFPA në Republikën e Maqedonisë së Veriut, zonjën Sonja Bozhinovska Petrushevka, e cila ofroi përkrahje për MSHIA-në në përforcimin e mëtejshëm në procesin e grumbullimit, analizës dhe shkëmbimit të të dhënave nëpërmjet portalit uslugi.gov.mk

Shkup, 9 dhjetor 2022

MSHIA i bashkëngjitet fushatës 16 ditore të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave, duke shprehur vullnetin dhe mbështetjen e plotë në këtë nismë, në ngritje të ndërgjegjësimit ndaj çdo akti të dhunës, për t’i dhënë fund këtij kulti jo human, pasojat e të cilit prekin një shoqëri të tërë.

Bruksel, 6 dhjetor 2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, në kuadër të procesit të screening-ut, sot në Bruksel, zhvilloi një takim me përfaqësuesit e Komisionit Evropian.

Shkup, 1 dhjetor 2022

Prezantimi i versionit të ri të Projekt-Strategjisë së Reformave të Administratës Publike (2023 – 2030) dhe diskutimit në lidhje me këtë temë, ishte qëllimi i organizimit të sotëm i Debatit Publik të MSHIA-së, i mbështetur nga Shkolla Rajonale e Administratës Publike (ReSPA).

Shkup, 1 dhjetor 2022

Në procesin e krijimit të një strategjie të suksesshme të sigurisë kibernetike, lind nevoja për të përcaktuar qëllimet e sigurisë dhe për të përcaktuar nëse përgjegjësitë janë caktuar siç duhet në ruajtjen e sigurisë dhe ndërtimin e një Interneti të sigurt për shtetin dhe qytetarët tanë. Për të pasur një strategji të suksesshme, është e nevojshme të krijohet ajo në partneritet dhe në përputhje me të gjithë aktorët e shoqërisë sonë.

Ju rikujtojmë, se MSHIA-ja si bartëse e procesit të përpilimt të Strategjisë Nacionale për Siguri Kibernetike, ka pregaditur dokumentin për diskutim në platformën ENER..

Shkup, 30 nëntor 2022

Studentët e Fakultetit Juridik pranë Univeristetit FON, sot ishin në vizitë në Ministrinë e Shoqërisë Informatike dhe Administratës, të mirëpritur nga ministri Admirim Aliti, ku nga afër u njohën me punën dhe me politikat e ministrisë.

Pages