Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Shkup, 16 dhjetor 2022

Në suaza të projektit WomenLead, organizuar nga NDI-ja, ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Admirim Aliti ishte panelist në Akademinë dedikuar Liderëve të Rinj.

 

 

Shkup, 16 dhjetor 2022

Më datë 15.12.2022, u mbajt takim pune i Grupit Punues mbi Sigurinë Kibernetike në infrastrukturën kritike CICWG, projekt i mbështetur nga USAID-i, me qëllim të koordinimit të faktorëve kryesorë mbi definimin e infrastrukturës, vlerësimin e rreziqeve, planifikimin e lehtësimit, si dhe zhvillimin dhe implementimin e mekanizmave për ndarjen e informacioneve.

Shkup, 15 dhjetor 2022

Sot në Qeverinë e Republikës së Maqedonisë së Veriut u mbajt seanca e 10 e Këshillit për reforma në administratën publike.

Shkup, 15 dhjetor 2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti, sot në një takim konsultativ dhe qartësues i pranoi përfaqësuesit dhe ekspertët nga SIGMA, me të cilët biseduan për Ligjin për Paga, ku shqyrtuan qasjen, fushëveprimin dhe mënyrën e realizimit të këtij ligji.

Shkup, 15 dhjetor 2022

Ministri për shoqëri informatike dhe administratë, Admirim Aliti sot e priti në një takim pune drejtorin e Agjencionit për zbatimin e gjuhëve- z.Ylber Sela, me të cilin biseduan për mundësitë e bashkëpunimit në drejtim të efikasitetit të institucioneve publike, duke siguruar dhe lehtësuar procedurat institucionale përmes zbatimit të gjuhës shqipe , për të qenë sa më produktiv dhe më afër qytetarëve.

Shkup, 13 dhjetor 2022

 

Me ftesë të përfaqësuesve të “Microsoft-it”, ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, mori pjesë në punëtorinë e organizuar dedikuar institucioneve shtetërore në Maqedoninë e Veriut, me ç’rast u shqyrtuan sfidat, kërcënimet dhe përgjigjet e institucioneve në raport me sigurinë kibernetike, mobilitetin dhe infrasturukturën e tyre.

Shkup, 12 dhjetor 2022

Sot u mbajt panel diskutimi dedikuar Klasterit 3: ,,Konkurrenca dhe rritja inkluzive”, organizuar nga Sekretariati i Çështjeve Evropiane.

Shkup, 9 dhjetor 2022

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti, sot priti në takim pune përfaqësuesen e IOM -Organizata Ndërkombëtare për Migrim dhe UNFPA në Republikën e Maqedonisë së Veriut, zonjën Sonja Bozhinovska Petrushevka, e cila ofroi përkrahje për MSHIA-në në përforcimin e mëtejshëm në procesin e grumbullimit, analizës dhe shkëmbimit të të dhënave nëpërmjet portalit uslugi.gov.mk

Shkup, 9 dhjetor 2022

MSHIA i bashkëngjitet fushatës 16 ditore të aktivizmit kundër dhunës ndaj grave dhe vajzave, duke shprehur vullnetin dhe mbështetjen e plotë në këtë nismë, në ngritje të ndërgjegjësimit ndaj çdo akti të dhunës, për t’i dhënë fund këtij kulti jo human, pasojat e të cilit prekin një shoqëri të tërë.

Pages