Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Tel Aviv, 3 shkurt 2023
 
Në Tel Aviv është nënshkruar një Marrëveshje Bashkëpunimi ndërmjet Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Qeverisë së Shtetit të Izraelit në fushën e komunikimeve elektronike dhe shërbimeve postare.

Tel Aviv, 31 janar 2023

,,Bashkëpunimi Ndërkombëtar në Hapësirën Kibernetike”, titullohet paneli në të cilin u drejtua Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës - Admirim Aliti, në suaza të konferencës ,,Cybertech Global" - Samiti Ndërkombëtar i Industrisë Kibernetike në Tel Aviv, në të cilin morrën pjesë kompani me renome, përfaqësues të lartë qeveritarë dhe investitorë inovativë të startup-eve në të gjithë sektorët.

 

 

Ministria e Shoqërisë Informatike dhe e Administratës, në bashkëpunim me anëtarët e Grupit Punues, përgjegjës për hartimin e Strategjisë Nacionale mbi Sigurinë Kibernetike të Republikës së Maqedonisë së Veriut 2023 – 2027, më datë 30.01.2023, në Klubin e Deputetëve, organizuan takim pune, në të cilin të pranishëm ishin profesorë të sektorëve akademikë dhe persona të tjerë të rëndësishëm nga sfera e kibernetikës.

Ministria e Shoqërisë Informatike dhe Administratës ka përfunduar zbatimin e ciklit të ri të “Metodologjisë së vlerësimit të indeksit të cilësisë së institucioneve”, të parashikuar në kuadër të Strategjisë për reformën e administratës publike 2018-2022.

Zëvendësi i ministrit Aleksandar Bajdevski, theksoi se MSHIA-ja në kontinuitet po punon për të siguruar administratë publike moderne  dhe efikase, të bazuar në digjitalizim, e cila siguron shërbime të shpejta dhe kualitative për qytetarët dhe për subjektet afariste.

Shkup, 27 janar 2023

 Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti sot ka zhvilluar një takim pune me rektoren e Universitetit Amerikan në Evropë-FON, profesoreshë Biljana Puleska Janushevska, me të cilën ka nënshkruar Memorandum për bashkëpunim.

Shkup, 27 janar 2023

,,Kaluan plot 78 vite prej kur kjo media i informon qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut lidhur me të gjitha aktivitetet e rëndësishme kulturore, ekonomike, politike dhe sportive”, theksoi ministri Aliti.

Shkup, 27 janar 2023

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot mori pjesë në Akademinë Komemorative, e cila u organizua me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Holokaustit, nën organizimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Shkup, 26 janar 2023

Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti sot ka zhvilluar një takim pune me ambasadoren e Suedisë në Shkup, Shkëlqesinë e saj, Ami Larson Jain, me të cilën kanë biseduar për situatën aktuale dhe sfidat si dhe për prioritetet e përbashkëta.

 

Pages