Shpërndaje:

NJOFTIM PËR SHTYP

Shkup, 27 janar 2023

,,Kaluan plot 78 vite prej kur kjo media i informon qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut lidhur me të gjitha aktivitetet e rëndësishme kulturore, ekonomike, politike dhe sportive”, theksoi ministri Aliti.

Shkup, 27 janar 2023

Ministri i Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës – Admirim Aliti, sot mori pjesë në Akademinë Komemorative, e cila u organizua me rastin e Ditës Ndërkombëtare të Holokaustit, nën organizimin e Institutit të Trashëgimisë Shpirtërore e Kulturore të Shqiptarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

Shkup, 26 janar 2023

Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti sot ka zhvilluar një takim pune me ambasadoren e Suedisë në Shkup, Shkëlqesinë e saj, Ami Larson Jain, me të cilën kanë biseduar për situatën aktuale dhe sfidat si dhe për prioritetet e përbashkëta.

 

25 janar 2023

Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti foli në ngjarjen “Prezantimi publik i projektit të BE-së - BE për lirinë e shprehjes: harmonizimi i legjislacionit kombëtar të medias me ligjin e BE-së dhe standardet evropiane të medias”.

Shkup, 25 janar 2023

Sot, në hapësirat e Ministrisë së Shoqërisë Informatike dhe Administratës, u mbajt takimi inicial i punës ndërmjet përfaqësuesve të Ministrisë dhe kolonelit Sedric Grousset - Udhëheqës i projektit të Drejtorisë për Bashkëpunim në Sferën e Sigurisë dhe Mbrojtjes në Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe për Evropën të Republikës së Francës dhe znj. Anita Ramadanova - asistente e Atasheut për Siguri të Brendshme në Ambasadën e Republikës së Francës në Shkup.

Shkup, 23 janar 2023

Ministri i shoqërisë informatike dhe administratës, Admirim Aliti e priti në një takim pune, ambasadorin e Bashkimit Evropian në Maqedoninë e Veriut, shkëlqesinë e tij, z.Dejvid Geer.

Shkup, 18 janar 2023

Mundësia e arritjes së një bashkëpunimi të frytshëm të ndërsjellë ishte në fokus të takimit të sotëm të ministrit të Shoqërisë Informatike dhe Administratës, Admirim Aliti me prorektorët e Universitetit Ndërkombëtar Ballkanik (IBU), z. Mevludin Ibishi dhe z. Serdar Serdarorlu.

Ne si Ministri e Shoqërisë së Informacionit dhe Administratës dhe unë si ministër përgjegjës për ligjet që lidhen me median, dënojmë ashpër kërcënimet e drejtuara ndaj punonjësve të televizionit Kanal 5 nga një person fizik në rrjetin social “Facebook”.

Si një vend që qëndron për vlerat evropiane dhe hyrjen në Bashkimin Evropian, duhet të krijojmë një klimë të përshtatshme që gazetarët të kryejnë pa pengesa detyrat dhe funksionet e tyre.

Shkup, 16 janar 2023

Ministri i Shoqërisë Informatike dhe Administratës Admirim Aliti ka takuar sot ambasadorin Kilian Walh, shefin e ri të Misionit të OSBE-së në Shkup, me të cilin kanë biseduar për reformat, planet dhe sfidat nga të cilat priten ndryshime reale.

Pages