Сподели:

ОДНОСИ СО ЈАВНОСТ

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 17 јануари 2022

Во просториите на МИОА денеска беше извршено примопредавање на должноста министер за информатичко општество и администрација.

Новиот министер Адмирим Алити ја презеде функцијата од  Јетон Шаќири.

Скопје, 14 јануари 2022

"Денеска го завршив мојот последен ден како министер за информатичко општество и администрација.

Од мојот прв ден на преземање на oваа функција до последниот ден, мојата работа се карактеризираше и се водеше според принципот на транспарентност и чесност, бидејќи верувам дека чесноста е најдобрата политика.

Битола 12 јануари 2022

Денеска заедно со заменик Претседателот на Владата Николовски и министрите Милевски и Бочварски ја посетивме општина Битола каде остваривме средба со градоначалникот Тони Коњановски со кого разговаравме за помош од страна на Владата за санирање на штетите од земјотресот што ја погоди Битола.

Pages

СООПШТЕНИЈА

Скопје, 17 јануари 2022

Во просториите на МИОА денеска беше извршено примопредавање на должноста министер за информатичко општество и администрација.

Новиот министер Адмирим Алити ја презеде функцијата од  Јетон Шаќири.

Скопје, 14 јануари 2022

"Денеска го завршив мојот последен ден како министер за информатичко општество и администрација.

Од мојот прв ден на преземање на oваа функција до последниот ден, мојата работа се карактеризираше и се водеше според принципот на транспарентност и чесност, бидејќи верувам дека чесноста е најдобрата политика.

Битола 12 јануари 2022

Денеска заедно со заменик Претседателот на Владата Николовски и министрите Милевски и Бочварски ја посетивме општина Битола каде остваривме средба со градоначалникот Тони Коњановски со кого разговаравме за помош од страна на Владата за санирање на штетите од земјотресот што ја погоди Битола.

Pages

МИНИСТЕР

Министер за информатичко општество и администрација

Search form

» Стратегија за отворени податоци 2018-2020

» Национална стратегија за сајбер безбедност на Република Северна Македонија 2018 - 2022

» Стратегија за реформа на јавната администрација 2018-2022 година (лектура во тек)

» Акциски план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Нацрт Годишен извештај за спроведување на акцискиот план на стратегијата за реформа на јавната администрација 2018-2022 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2020 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2019 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2018 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2017 година

» Годишен извештај од регистарот на вработените во јавниот сектор 2016 година

» Водич за давање повратна информација до јавноста за резултатите од процесите на подготовка на закони